• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Så här sa projektledaren Mats Rylander när jubileumsvasaloppet lanserades.

Över 500 personer vill klä ut sig till skidåkare från 1922 i jubilerande Vasalopp

Uppdaterad
Publicerad

Över 500 personer har anmält sitt intresse för att delta i Vasaloppets jubileumslopp 2022, när Vasaloppet fyller 100 år.

Nästa år är det hundra år sedan det första Vasaloppet gick av stapeln. För att fira detta kommer bland annat ett jubileumslopp arrangeras, där åkarna iklädda tidstypiska kläder och träskidor ska ta sig på ospårad snö de nio milen från Sälen till Mora.

532 personer har visat intresse, och nu ska en jury bestämma vilka 139 (lika många som anmälde sig till det första Vasaloppet) som ska få åka.

Vasaloppet 100 år – Jubileumsvasan

– Det är verkligen glädjande att så många ansökt om att få vara med, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson som även är juryns ordförande, i ett pressmeddelande.

I början av juli ska deltagarna presenteras.

De fem jurymedlemmarna

Juryn består av fem personer: Johan Eriksson, vd Vasaloppet och juryns ordförande; Susanna Kallur, träningsinspiratör Motionsklubben och GetVibes; Petter Karlsson, journalist och författare; Karin Mattsson, ordförande Svenska Skidförbundet; Johanna Ojala, programledare Viaplays vintersatsning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet 100 år – Jubileumsvasan

Mer i ämnet