Gunnar tvingas ro hem

Publicerad

Vårfloden har gjort att vägen till Gunnar Anderssons hem utanför Säter svämmat över. Han får nu ro sista biten hem. Skulle vattnet stiga mer kommer det in i huset.

– Vi har 20-25 centimeter kvar, sen går vattnet upp i trossbotten, säger Gunnar Andersson.

– Jag har lagt hundra sandsäckar runt om, men om vattnet kommer upp hit har jag inte fler säckar att använda, säger Gunnar Andersson.

Han tror att vattnet stigit nästan två meter över den normala nivån. Det riskerar också komma in bakvägen genom ett dräneringsrör som ligger i sjön.

”Totalt övergiven”

Gunnar har fått tomma sandsäckar från kommunen, men sanden har han fått stå för själv. Brandkåren rycker inte ut om det inte är någon akut fara som hotar.

– Man känner sig totalt övergiven, så är det ju, säger Gunnar Andersson.

– Vi kan inte göra så mycket åt vattnet där ute, säger Stefan Wengelin, kårchef på Säters räddningstjänst och fortsätter:

– Vi har inget att dämma upp med utan det får man försöka fixa själv i förtid, säger han och betonar att det är fastighetsägaren som har ansvaret för egendomen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer