Foto: Arkiv

Man dog efter att ha blivit påkörd av lastbil i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

En person blev tidigt på fredagseftermiddagen påkörd av en lastbil vid båthamnen i Smedjebacken. Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

– Personen hade hamnat under lastbilen och när vi kom dit var personen vid medvetande men skadad, sa Tommy Norgren, räddningsledare, på fredagen.

Opererades under eftermiddagen

Mannen, som var i 85-årsåldern, opererades för sina skador men hans liv gick inte att rädda. Han dog under fredagskvällen och de anhöriga är underrättade.

Lastbilen avvek från platsen efter olyckan. Larmet om den skadade personen kom från privatpersoner.

Lastbilen hittades på åkeri

Polisen hittade senare lastbilen på det åkeri där den hör hemma och har beslutat att den ska tas i beslag för teknisk undersökning. Föraren är identifierad och kommer att höras.

– Just nu jobbar krimjouren med att få tag i vittnen som kan berätta hur det här har gått till. Om det finns någon där ute som sett olyckan så hör av er till oss på telefonnummer 114 14, säger Jan Martene, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

– Vi jobbar med ärendet och så får vi se om det landar i misstankar om brott. Det kan ju vara en ren olycka också, säger Jan Martene.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.