Påkörd i Mörkret körde själv av vägen innan dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-års åldern som blev påkörd och dödad vid en trafikolycka i Mörkret natten till lördag, hade innan dess själv kört av vägen med en egen bil.

Han misstänks sedan ha körts ihjäl av de personer som han själv ringde och bad om hjälp.

Olyckan inträffade vid tretiden på natten och polisen grep då tre personer som fanns intill den bil som hade kört på mannen.

De tre är anhållna misstänkta för vållande till annans död, åklagaren betraktar det som ett grovt brott och måste innan tisdag klockan 12 besluta om någon av de tre ska begäras häktad.

Själv i trafikolycka

Enligt uppgifter till SVT var 50-åringen strax innan han blev påkörd själv inblandad i en trafikolycka en dryg kilometer från platsen. Enligt misstankarna ringde han då och bad om hjälp, han började sedan att gå från platsen och blev därefter påkörd av de personer han själv hade ringt strax innan.

– Det där är saker som hänger ihop med brottsutredningen och är något som jag inte kan kommentera just nu, säger åklagaren Kristofer Magnusson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.