Peace & Love: uppgång och fall Foto: Mediabruket

Peace and Love satsar extra på säkerhet

Uppdaterad
Publicerad

Våldtäkter och sexuella övergrepp. Det har kantat festivaler och konserter den senaste tiden. Nu, inför årets Peace and Love, tänker arrangören extra på säkerheten.

Det är bara dagar kvar till årets Peace and Love-festival i Borlänge. Just nu jobbar arrangören intensivt med att färdigställa området, dit fler än man hade räknat med har löst biljett till i år.

– Just nu handlar det mest om att organisera allt, det som ska tillverkas är tillverkat och nu ska allt på plats, säger Malin Östberg, festivalens konstnärliga ledare.

Läs även: Fler artiklar om Peace and love här

Mörka platser byggs bort

Själva festivalområdet kommer att vara bekant för den som besökte Peace and Love under förra året- med ett undantag. De mörka platser som fanns i området tidigare kommer att byggas bort.
Det är en direkt konsekvens av de sexuella övergrepp som skett på andra festivaler och konserter runt om i landet.

– Vi säkrar upp området ordentligt och det är en stor förbättring som vi gjort, säger Malin Östberg.

Kvinnojouren som funktionärer

I år kommer också medlemmar i Kvinnojouren i Borlänge att gå in som funktionärer under festivalen, i syfte att förebygga sexuella övergrepp samt finns som stöd för offret om någonting sådant skulle inträffa.
Peace and Love börjar på torsdag 7 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace & Love

Mer i ämnet