Foto: TT/arkiv.

Tjejer uppmanas undvika danscirklar

Uppdaterad
Publicerad

En flicka under 18 år har anmält en våldtäkt under Peace & Love-festivalen i Borlänge. Våldtäkten ska ha skett i publikhavet under en spelning. I ett pressmeddelande skriver Peace & Love att de ser allvarligt på det som inträffat.

– Vi vill uttrycka vårt stöd och vår sympati för de som blivit utsatta för övergrepp under festivalen, skriver Peace & Love.

Ofredanden på musikfestival

Arrangörerna anser att arbetet på plats har fungerat som önskat.

– Den drabbade fick stöd på plats och får också fortsatt stöd nu och framöver. Inför kvällen har vi sett över säkerheten ytterligare och vidtar de åtgärder vi ser behov av.

Undvik dansa i cirklar

Enligt pressmeddelandet har man märkt att övergrepp sker i danscirklar i publikhavet. Nu vill man att tjejer ska undvika att dansa i danscirklar.

– Vi tycker att det är oerhört tråkigt att ännu en gång behöva uppmana er killar att inte tafsa. Att bemöta tjejer med den grundläggande respekt vi alla har rätt till. Vi vill också uppmana er att hålla kolla på era kompisar.

– Killar, skärp er nu för fan! Det handlar om att det ska vara kul för ALLA att gå på festival!, avslutar Peace & Love.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ofredanden på musikfestival

Mer i ämnet