Hör Ida berätta mer om problemet i videoklippet: ”Jag visste inte ens att det skulle bli brist, jag blev väldigt snopen”. Foto: Martin Trygg/SVT Arkiv

Idas jakt på pellets: ”Jag visste inte att det skulle bli brist”

Uppdaterad
Publicerad

När vädertjänsterna annonserade en kommande köldknäpp skulle Ida Sjögren i Grycksbo fylla på pelletsförrådet. Men samtal efter samtal innehöll samma besked – nästan ingen kan leverera några pellets.

Till slut fick hon napp via en leverantör som alldeles nyss fått in en långtradare med det eftertraktade bränslet.

– Det känns väl lite kallt just nu, men nu hoppas jag att jag ska få åka in och hämta pellets innan det tar slut, säger Ida Sjögren.

– Man står i valet och kvalet för om man ska beställa en extra pall för säkerhets skull, eller om man vågar chansa. Det brukar ju komma en köldknäpp i mars, resonerar hon med sig själv.

Hör Ida berätta mer om problemet i videoklippet: ”Jag visste inte ens att det skulle bli brist, jag blev väldigt snopen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.