– Det är en sån där ”once in a lifetime”, jag har visat den för alla jag träffat, säger Per-Olov Broström om bilden. Foto: privat/Per-Olov Broström

Per-Olov Broström tog bilden på ”Blåsaren”

Uppdaterad
Publicerad

Per-Olov Broström från Vika gick och väntade på att vädret skulle klarna när han plötsligt fick syn på något som bildades bland molnen. Han ryckte genast upp kameran.

Per-Olov var hemma hos sin särbo i Mora den dagen. Det hade regnat kraftigt och han gick och kikade ut genom fönstren för att se om det var på väg bort.

– Då blev det plötsligt en glipa bland molnen. Det var en massa ljusare moln ovanför, sen kom ansiktet fram och hår och alltihop, och hakan som formades så fint, säger Per-Olov, som snabbt slängde upp mobilen för att ta en bild.

”Blåsaren”

Motivet påminner om ett ansikte som blåser ut luft uppe bland molnen. Per-Olov kallar bilden för ”Blåsaren”.

– Det ser ut lite som att den blåser bort mörkret med det ljusa, säger han om bilden.

Vad tänkte du när du såg detta?

– Jag tycker det ligger lite i tiden, med den oro vi har i världen i dag.

– Sen tänkte jag också på en kompis som gick bort för fem år sedan, säger Per-Olov.

SE MER: Norrsken blev till rovdjur

Religiöst motiv?

Flera kommentarer på sociala medier har handlat om att motivet har något religiöst över sig. Per-Olov tror mer på forskningen, men utesluter inget.

– Det kan ju finnas en gud i en annan dimension, säger han och utbrister:

– Oj, nu kom en stor fågel här, det måste varit en rovfågel.

Tittar du mycket uppåt?

– Jag tittar både uppåt och neråt, jag har hållit på med insekter i 50 år, fjärilar och skalbaggar som jag monterat och fotat, säger Per-Olov.

SE MER: Tornado drog fram i Leksand

Skickade till väderredaktionen

Det foto han nu tagit är dock kanske det mest uppmärksammade. Efter att bilden publicerades på SVT:s väderredaktions facebooksida har både dagspress och kvällspress hört av sig.

– Det är ganska roligt faktiskt, men jag vill mest dela med mig av den roliga bilden, säger Per-Olov.

– Det är en sån där once in a lifetime, jag har visat den för alla jag träffat, och de tyckte jag skulle skicka in den till SVT, så det gjorde jag, säger han.

”Det ser ut som en blåsare som blåser bort de mörka molnen med ljusa moln, och tar bort det onda med det goda, säger Per-Olov Broström. Foto: Per-Olov Broström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.