Under torsdagen hölls den första danskvällen till levande musik i Dalarna efter pandemin. Starta klippet för att se lyckan hos dansentusiasterna i Säters Folkets hus. Foto: Ann-Louise Julin /SVT

Här återvänder de till dansgolvet efter pandemin – ”Nu ska vi träna immunförsvaret ordentligt”

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin har slagit hårt mot dansbandsbranschen. Men under torsdagen var dags för första dansbandskvällen i länet efter pandemin, något som var efterlängtat av både dansare och bandet Perikles.

– Det är jättehärligt, nu börjar livet igen, utbrister Jenni Sandberg några minuter innan dansen börjar i Säters Folkets hus.

Under torsdagen hölls den första danskvällen till levande musik i Dalarna efter pandemin.

Coronaviruset i Dalarna

Den var efterlängtad av både arrangörer, dansare och dansbandet Perikles.

– Det finns nästan inte ord för det, det känns helt magiskt, säger Pia Fjällborg från Hedemora svänggäng som arrangerade.

– Man har gått på knäna och försökt hålla sig flytande, det är jätteroligt och jätteviktigt att vara igång igen, säger basisten ”Pex” från Perikles.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet