Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ska Pernilla bli världsmästare? Hör henne berätta om upplägget och följ med på ett träningspass. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Pernilla jagar världsrekord på löpband – ska springa längst på sex dagar

Uppdaterad
Publicerad

I en friggebod i Ängelsfors utanför Långshyttan tränar Pernilla Otto för att slå världsrekordet på löpband. Om hon lyckas eller inte visar sig i en tävling där man ska springa så långt som möjligt på sex dagar.

Idag ligger rekordet på 72,4 mil och innehas av en engelsk kvinna.

– Tävlingen pågår i sex dagar och jag har en strikt plan när det gäller löpning energiintag och sömn, säger Pernilla Otto.

Idén om att slå världsrekord på löpband föddes efter att Pernilla för något år sedan vann en sexdagarstävling på bana. Och med lite hejarop från kompisar vill hon nu utmana sig själv ordentligt.

Aldrig för sent

Pernilla Otto, som kommer från Stockholm men nyligen är inflyttad till Dalarna, är 53 år. Vid 37 års ålder började hon springa. Hon menar att det aldrig är för sent att börja löpträna.

Världsrekordförsöket avgörs i Förslöv i Skåne och pågår mellan den 13 och 19 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.