Arkivbild. Personerna på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Fredrik Sandberg TT

Person försökte locka med sig barn hem från skola

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen för Ludvika kommuns skolor går nu ut och varnar för en person som tagit kontakt med barn i närheten av en av kommunens skolor.

  – Vid två tillfällen, senast i måndags så har barn blivit kontaktade av den här personen, berättar Åsa Strömberg, rektor på Junibackens och Knutsbo skolor.

Kontaktförsöken har inte skett vid skolan, men i dess närhet.

I ett meddelande till vårdnadshavarna så förklarar skolledningen i Ludvika varför man väljer att gå ut med informationen:

”Vi förstår att denna information kan skapa oro, men väljer ändå att uppmärksamma alla vårdnadshavare på att ovanstående har hänt i förebyggande syfte”.

Får frågor

– Vi har fått en del frågor från föräldrar efter händelsen och en del barn har blivit rädda, så vi försöker att tala mycket om det i skolan, berättar Åsa Strömberg.

– Vi pratar om hur man kan agera och tänka om man skulle träffa den här personen och ge tips. Till exempel kan det vara bra att ta sällskap hem med någon annan eller att bli hämtad av en vuxen efter skolan.

Händelsen polisanmäldes den 3:e december och polisen kommer regelbundet att cirkulera i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.