Foto: Niklas Hagman

Person hittad död i lägenhet – polisen utreder mord i Avesta kommun

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död i en lägenhet i centrala Krylbo, Avesta kommun. Polisen kan på grund av att personen varit död en längre tid inte utesluta brott.

Larmet kom in till polisen vid 11.30-tiden på tisdagen. Polisen vill inte gå in på vem som hittade personen eller under vilka omständigheter det skedde men enligt Mats Öhman, presstalesperson vid polisen, ska personen ha varit död en längre tid.

– Eftersom kroppen har legat ett tag så går det inte att genast fastställa dödsorsaken och då kan vi heller inte utesluta brott, säger Mats Öhman.

”Nio fall av tio inget brott bakom”

Nu inväntar polisen den rättsmedicinska obduktionen för att få ett svar på om personen dött av naturliga orsaker eller inte.

– Det brukar i nio fall av tio inte vara något brott bakom när en person hittas så här så jag skulle vilja avdramatisera det hela.

Polisen knackar dörr i området och har spärrat av lägenheten.

– Lägenheten är avspärrad och den tekniska undersökningen kommer att genomföras under eftermiddagen. Det är vanliga utredningsåtgärder vi gör när vi misstänker ett grovt brott, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid Polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.