Olycksplatsen hölls avstängd under tiden som räddnings- och utredningsarbetet pågick. Foto: Magnus Sjödin

Bärgningsarbetare påkörd på E16 vid Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Vid 07.16 larmades polisen om att en man hade blivit påkörd på E16 vid Ornäs norr om Borlänge. Olyckan inträffade i samband med bärgningsarbetet efter en tidigare olycka.

Mannen blev påkörd utanför sitt bärgningsfordon av en personbil och fördes till sjukhus med ambulans. Vid 12-tiden på lördagen meddelade Region Dalarnas presskommunikatör Elin Hwit att mannens skadeläge var ”allvarligt, men stabilt”. Det finns dock inga uppgifter om vilken typ av skador mannen har, eller om hans ålder.

På söndagsmorgonen kunde presskommunikatören berätta att mannen nu har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala för fortsatt vård.

Lång avstängning

Vägen stängdes av i båda körriktningarna under räddnings- och utredningsarbetet och trafiken släpptes på igen först klockan 10.00, nästan tre timmar efter olyckan.

– Vi har kallat ut särskilt utbildad personal, till exempel bilinspektörer som undersöker fordonen. Och så har vi tekniker som sköter dokumentationen på platsen, det var anledningen till att vägen var avstängd så pass länge, säger polisens presskommunikatör Tommy Lindh.

Utreds som arbetsplatsolycka

Föraren till personbilen som orsakade olyckan misstänks för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Dessutom utreds händelsen som en arbetsplatsolycka eftersom den påkörde mannen arbetade med bärgningen vid olyckstillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.