Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Kan bli utmaning i det sociala och i sammanhållning” – Hör mer om vad projektledare Sandra Sjöberg hoppas får svar på i projektet. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Borlänge kommun undersöker distansarbete även efter pandemin – startar pilotprojekt

Uppdaterad
Publicerad

Kan det finnas fördelar med att fortsätta distansarbeta även efter pandemin? Ja det ska Borlänge kommun nu ta reda på i ett pilotprojekt där runt 80 medarbetare kommer att ingå.

Syftet med pilotprojektet är att ta reda på om det är möjligt för medarbetare att kontinuerligt och schemalagt arbeta på distans och undersöka vad det kan få för konsekvenser. Under sex månader ska deltagarna arbeta 50% på distans.

– Det är frivilligt att delta i projektet, både som arbetare och arbetsgivare, säger Sandra Sjöberg som är projektledare.

Förstudie gjord

En förstudie har gjorts och kommunen har bland annat tagit del av tidigare forskning om distansarbete och vilka regelverk som finns vid distansarbete.

En slutgiltig rapport av pilotprojektet beräknas vara klart i juni 2022.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer