Nu åtalas en man i 40-årsåldern misstänkt för att bland annat ha kastat avföring på en persons fönster. Foto: SVT

Placerade docka med kniv i bröstet vid hus – åtalas för olaga hot

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt för olaga hot och ofredande. Han förnekar samtliga brott.

Det var i maj som den nu åtalade 40-åringen hotade en annan man genom att placera en docka med en kniv i bröstet på hans gård.

Vid ett annat tillfälle ska 40-åringen även ha kastat avföring på mannens fönsterrutor och väggar tillhörande hans bostadshus.

Som bevisning finns bland annat fotografier på dockan och det fönster som avföringen kastats på samt sms som skickats från den åtalade 40-åringen till målsäganden.

Nu åtalas mannen för olaga hot och ofredande, men nekar till att han skulle vara skyldig till brotten.

Mannen är också åtalad misstänkt för sabotage och försöka till sabotage för att ha placerat ut föremål vid polishuset, häktet och tingsrätten i Falun. Samtliga föremål som lämnades vid de olika tillfällena visade sig vara ofarliga. Mannen förekommer på flera punkter i belastningsregistret och är bland annat dömd för våldsbrott och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.