Foto: Hannes Forsell/SVT

Polis åtalades efter bilolycka – får behålla jobbet

Uppdaterad
Publicerad

En polis orsakade två personer flera svåra skador efter att han kört in i deras bil bakifrån. Nu meddelar polismyndigheten att han inte kommer bli av med sitt jobb.

Polismyndighetens personalansvarsnämnd skriver i ett yttrande att polismannen inte kommer förlora sitt jobb om han fälls.

Olyckan inträffade i februari 2017, på riksväg 70 i höjd med Ickholmen norr om Rättvik. Polisen, en man i 50-årsåldern, ska ha kört alldeles för fort med sitt tjänstefordon. Han var heller inte uppmärksam vilket fick följden att han körde in i en personbil framför honom som saktade ned farten inför ett trafikhinder.

Fyra personer färdades i bilen och genom påkörningen fick två av dem flera svåra skador: Den ena fick bland annat en ryggmärgsfraktur och flera revbensfrakturer och den andra fick smärtor i buk, bäcken och lårben. Enligt åtalet är skadorna inte att anse som ringa.

Polismannen åtalas för vårdslöshet i trafik och för vållande till kroppsskada.

Polismannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.