Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Har inte ångrat mig en sekund” – Johanna Knutes om att utbilda sig till polis. Häng med in på skjutbanan. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Polisaspirant Johanna Knutes: ”Vill ha ett jobb som ger mer än lön på kontot”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Knutes startade sin aspirantutbildning i juni och hon hoppas på en framtid inom polisen i Dalarna.

– Det är flera som spontant kommit fram och sagt att vi är otroligt välkomna och efterlängtade så man känner sig som en i gänget på en gång, säger Johanna Knutes.

Hon är en av femton personer som påbörjade sin aspirantutbildning, den sista delen av polisutbildningen, tidigare i juni.

– Det var jättesvårt att föreställa sig på förhand hur det skulle vara men jag har inte ångrat en sekund att jag började utbildningen.

Utbildningen pågår till december

Aspirantutbildningen för Johanna pågår fram till december. Efter avslutad och godkänd utbildning kan hon söka jobb som polis.

– Hela polisens arbete ser jag som en stor utmaning, bland annat att bemöta medborgare i svåra situationer. Jag tror man måste ta hand om sig själv både privat och i jobbet för att orka arbeta länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.