Polisen på plats för att förhindra att förare ”burnar”

Polisen på plats – ska hindra förare från att ”burna”

Uppdaterad
Publicerad

Efter bilolyckan i samband med cruisingen i Falun tidigare i veckan satsar nu polisen i Rättvik på att förhindra ”burn outs”.

Under onsdagsnatten krockade tre bilar efter att en förare medvetet sladdat med bilen och gjort en så kallad burn out och sedan tappat kontrollen över bilen. Sex personer fick föras till sjukhus efter olyckan. För att förhindra liknande händelser jobbar nu rättvikspolisen på att motverka att burn outs görs under Classic Car Week, som startar i dag.

LÄS MER: Bosses cruisingskola: Det här ska du tänka på

Classic Car week

– Vi kommer ha övervakning och fokusera på burn outs i den mån det går, säger polisen i Rättvik.

– Finns det människor runt omkring så är det ett brott som heter vårdslöshet i trafik. Det innebär att vi har rätt att ta körkortet på plats, då är det färdigåkt.

LÄS MER: Polisen kritisk: ”Det är omdömeslöst och olagligt”

LÄS MER: Så ska polisen stävja fylla och bråk under veckan

Burn out

En ”burn out” är ungefär att bilens bakhjul spinner när bilen står stilla. Namnet kommer av att man varvar motorn och bränner däcken.

Att ”burna” är olagligt och kan ge böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet