Sladdade med bilen – sex personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under natten krockade tre bilar i samband med cruisingen centrala Falun. Olyckan inträffade när en förare medvetet sladdade med bilen och tappade kontrollen och hamnade i motsatt körfält.

Den traditionsenliga cruisingen ägde rum på onsdagen och bilen hade av allt att döma deltagit i den, enligt Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

En person svårt skadad

Det var totalt 12 personer inblandade i olyckan. Sex personer fick föras till Falu Lasarett för vård. Tidigt på torsdagsmorgonen meddelade sjukhuset att en av de inblandade är svårt skadad. Tre personer, varav ett barn, har lätta skador och resterande två personer har kunnat lämna sjukhuset.

Misstanke om brott

I bilen som tros ha orsakat olyckan satt två personer. Föraren, en kvinna i 40-årsåldern, är misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. 40-åringens körkort är omhändertaget och bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Foto: Tommy Eriksson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer