Polisen utreder brott i samband med Krylbobrand

Uppdaterad
Publicerad

Klädföretaget som drabbats av den omfattande branden i Krylbo, har tidigare varit utsatt för bränder.

Hur nattens brand startade är oklart men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och efterlyser nu vittnen till branden.

– Det finns inga specifika misstankar mot nån person, men självklart tittar vi på de tidigare bränderna för att se om det finns några likheter, som brandförlopp, tidpunkter, och såna saker, säger Christina Hallin, presstalesperson för polisen Bergslagen.

– Vi känner inte till att det finns nån hotbild mot butiksägaren eller nån som jobbar där, säger Christina Hallin, presstalesperson Bergslagen.

Dalarna – Oroligheterna i Krylbo

Släckningsarbetet pågår fortfarande efter den stora branden i en klädbutik i Krylbo natten till fredagen.  Polisen har därför ännu inte kunnat påbörja den tekniska undersökningen. Så fort eftersläckningen är klar kommer platsen att spärras av och polisens tekniker ta vid.

Polisen söker nu vittnen till branden eller personer som kan ha information om händelser eller personer som befunnit sig i området runt midnatt då branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Oroligheterna i Krylbo

Mer i ämnet