Christina Hallin, informatör hos Polisen Foto: Lars-Gunnar Larsson/SVT

”Utredningen får visa om ett brott begåtts”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Dalarna fanns under fredagen på plats vid gruvan i Tuna-Hästberg där försvarsmakten och polisen dyker efter den kvinna som avled i samband med ett dyk i söndags.

Platsen är avspärrad och man kommer i nuläget inte närmare gruvan än ett par hundra meter. Enligt polisen beror det på att det nu pågår en förundersökning.

Hör polisens informatör Christina Hallin i klippet ovan.

Dykolycka i Tuna-Hästberg

Uppdaterat 14:39: Ett dyk har genomförts

Enligt polisen har försvaret genomfört ett första dyk enligt plan. Det var ett så kallat rekognoseringsdyk för att lokalisera kvinnans kropp och sedan kunna avgöra hur den ska tas upp. Polisen skriver på sin hemsida att man nu kommer genomföra ytterligare ett dyk för att hämta kroppen.

Det är oklart hur lång tid det kommer att ta, men målet är att få upp kroppen under fredagen.

Polisens tekniker tar över

Efter att försvarets dykare lokaliserat kvinnans kropp och fört ut den från gruvgången så tar sjöpolisen över och hämtar upp kroppen. Därefter tar polisens tekniker över för att kunna undersöka kvinnans kropp och utrustning.

LÄS MER: ”Kvinnan drabbades av panik”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dykolycka i Tuna-Hästberg

Mer i ämnet