Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Classic Car Week är officiellt tillbaka och dit flera besökare nu lockas med sina veteranekipage. Hör några besökare och kommunalrådet Fredrik Ollén (M) i klippet. Foto: Lukas Johansson/SVT

Drönare och trafikförbud – nya åtgärder ska minska stöket under Classic Car Week

Uppdaterad
Publicerad

Efter två år av inställt Classic Car Week är nu den officiella veckan tillbaka. Rättviks kommun hoppas på ett uppstrukturerat evenemang som ska leda till mindre stök och fylla.

”Så här kan det inte fortsätta”, sade kommunalrådet Fredrik Ollén efter förra årets stökiga vecka i Rättvik när det kom massvis med folk till bygden trots att evengemanget Classic Car Week var inställt.

För att förebygga stöket inför årets officiella evenemang så har olika aktörer under året arbetat hårt tillsammans. Det menar kommunalrådet Fredrik Ollén (M).

Classic Car week

– Det finns en bred samsyn kring detta bland olika aktörer i Rättvik. Vi vill ha kvar CCW men bort med svansen, säger han.

Classic car week såg sitt ljus 1992 och har de senaste åren, innan pandemin, vuxit så kraftigt att man under veckan lockat fler än 100.000 besökare till Rättvik.

Vill lindra problemen

Kommer de här åtgärder som ni infört att räcka för att hålla ordning?

– Räcka fullt ut kommer det förmodligen inte göra, men det vi vill få till är en lindring av de problem vi har, säger Ollén.

I år har bland annat polisen stärkt upp med drönarbevakning och man har också ökat områdena med trafikförbud i centrala Rättvik.

”Pilsnerbilar har sin tjusning men de kan ge fan i att åka på taket och motorhuven” – hör mer i klippet vad besökarna tänker om årets upplaga!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet