Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra de positiva aspekterna med CCW och hur man ska komma till rätta med problem som nedskräpning och hög musik nattetid. Foto: SVT

Rättviks kommunalråd om bilveckan: ”Det blev värre när det inte fanns en arrangör”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två pandemiår arrangeras bilveckan Classic Car Week, CCW, officiellt i Rättvik igen. Trots att evenemanget varit inställt de senaste somrarna har bilentusiasterna kommit ändå. Nu hoppas kommunen att en arrangerad bilträff ska komma till rätta med problem som nedskräpning och hög musik nattetid. 

– Vi har den nya lagen som ska förhindra att det blir störande ljud, vi har också lokala trafikföreskrifter där vi stänger av delar av centrala Rättvik. Nytt för i år är att vi kommer att sätta in fler ordningsvakter, säger Fredrik Ollén (M), kommunalråd i Rättvik.

Många onyktra ungdomar

Enligt Ulrica Momqvist (C), kommunalråd i Rättvik, har onyktra ungdomar varit ett särskilt problem under de två senaste inofficiella bilträffarna.

– Det är ett stort bekymmer som vi även behöver ha ett föräldraansvar kring, säger hon.

Allmänheten kan ställa frågor

Den 4:e maj kommer representanter från kommunen att finnas på plats i kulturhuset i Rättvik för att svara på frågor från allmänheten om bilveckan.

– Vi hoppas att de personer som har åsikter kring evenemanget kommer och ser vad vi gör från kommunens sida, från polisen och även från CCW, säger Fredrik Ollén.

 I klippet: Hör Rättviks kommunalråd berätta om de positiva aspekterna med CCW och hur de jobbar för att minska störningarna med evenamanget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet
Mer Dalarna
Mer Nyheter