Stökigt i Rättvik trots inställd bilträff – 1000 personer på plats

Uppdaterad
Publicerad

Bilevenemanget Classic Car Week ställdes in. Trots det samlades upp till 1000 personer och mellan 150 och 200 bilar i centrala Rättvik på fredagskvällen.

Flera personer omhändertogs för berusning, rattfylleri och ringa narkotikabrott i samband med den så kallade ”spontancrusingen” som ägde rum i skuggan av det inställda motorevenemanget Classic Car Week.

Uppemot 59 ordningsböter utfärdades av polisen, varav 9 av de för förargelseväckande beteende för att ha spelat hög musik på allmän plats. Polisen genomförde även cirka 500 fall av direktförverkande av alkohol.

Classic Car week

Även två fall av rattfylleri och fyra fall av ringa narkotikabrott har rapporterats.

– Polisen har fått jobba, men det har inte varit särskilt stökigt i förhållande till cruisingen andra år. Det har inte varit bekymmer på det viset, Mats säger Öhman, presstalesperson för polisen, säger till TT

Under natten överfölls två kvinnor där polisen utreder våldtäkt och våldtäktsförsök. Det är dock okänt om detta överhuvudtaget har med spontancruisingen att göra, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet