Visa alla (2)

Polisens sökinsats efter försvunna kvinnan trappas upp

Publicerad

Den sökinsats efter den misstänkt mördade kvinnan i Avesta som polisen planerat ställs in under måndagen. Resurserna flyttas istället till Borlänge för att söka efter en äldre kvinna som försvann från sitt hem natten mot söndagen.

Den äldre kvinnan som försvann från sitt hem i Hytting i Borlänge under natten mot söndagen har sökts av en stor polisinsats under helgen och av Missing people under natten mot måndagen.

Flyttar resurser från Avesta – ”Här är syftet att rädda liv”

Nu tar polisen resurser från sökandet efter den befarat mördade kvinnan i Avesta för att istället söka efter den äldre kvinnan i Borlänge. Under måndagen hade man planerat för att fortsätta sökandet i Avesta, men resurserna flyttas till Borlänge.

– I Avesta utgår vi från att kroppen är död, men i Borlänge är syftet att rädda liv, så det är en tydlig omprioritering där, berättar polisens presstalesperson Stefan Dangardt och fortsätter:

– Sedan följer vi naturligtvis upp tips i Avesta-ärendet också.

Läs mer om det misstänkta mordet i Avesta

”Får in tips hela tiden”

I övrigt söker flera frivilligorganisationer i Borlänge efter kvinnan.

– Det ska finnas uppgifter om att hon setts i närheten av Kupolen, så där söker vi, men vi har också styrt om söket lite mot Östra Borlänge, närmare hemmet, där det också ska finnas vittnesuppgifter. Vi får in tips hela tiden som vi värderar och följer upp, berättar Dangardt.

Polishelikopter kommer också delta i sökandet under måndagen och är på väg till Borlänge från Östersund.

Eventuella iaktagelser eller andra tips om den försvunna kvinnan kan meddelas till polisen på telefonnummer 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer