• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Hör polisinsatschefen Patrik Åkerlund berätta om dagens händelse och det hävda avspärrningsområdet. Foto: Niko Ago/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Avspärrningarna hävda – ofarligt föremål i polishuset

Publicerad

Ett stort område runt polishuset i Falun spärrades av efter att ett paket anträffats vid entrén tidigare i dag. Nationella bombskyddet anlände till polishuset klockan 17 på fredagseftermiddagen. Efter kontroll av föremålet visade det sig vara ofarligt.

Vid 18-tiden meddelade polisen att avspärrningarna hävdes och bombgruppens arbete var slutfört.

– Man har kommit fram till att det inte är något farligt och därför häver vi avspärrningarna. Däremot kommer förundersökningen fortsätta, men rubriceringen kan ändras eftersom det visade sig att det inte var något farligt föremål. Men i nuläget är det oklart vilken rubricering det kommer handla om, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen Bergslagen.

Polishuset utrymdes

Omständigheterna på plats gjorde att paketet betraktades som ett farligt föremål och därför utrymdes polishuset.

– Det viktigaste först är att tänka på liv och hälsa, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen.

Paketet upptäcktes utanför personalingången i samband med lunchen.

– Personal passerar den entrén hela tiden så det kan inte ha stått där länge, säger Stefan Wickberg.

”Ren försiktighetsåtgärd”

– Det är en ren försiktighetsåtgärd och rutin att vi spärrar av huset och ser till att allmänheten inte är i närheten, säger Henrik Olars, polisområdeskommunikatör i Dalarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer