Polisinsats på skola i Leksand efter väpnat rån – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 11.50 på onsdagen larmade skolpersonal på en skola i Leksand polisen om att en elev på skolan blivit rånad. Enligt polisen ska det handla om ett väpnat rån och en misstänkt gärningsperson är gripen.

Polisen är i nuläget förtegen om händelsen och vill inte gå in på några detaljer, men bekräftar att de larmats om ett rån och att ingen person ska ha skadats.

En lärare ska ha larmat polisen om att det skett ett personrån på skolan. Det ska vara en elev som blivit rånad och rånaren ska ha hotat med ett vapen. Vilken typ av vapen det handlar om vill polisen inte gå ut med.

– Jag kommer inte att lämna några detaljer, men när det är ett misstänkt rån så handlar det om våld eller hot och här är det hot det är frågan om, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Håller förhör på skolan

Polisen har under dagen haft ett antal patruller som jobbar med ärendet och man har hållit flera förhör på skolan.

– Vi håller på att utreda vad som har hänt och samlar in vittnesuppgifter, därför är vi förtegna. Vi vill kunna analysera förhör och att det som kommer fram i förhören är egenupplevt och inget någon ska ha sett i media, därför kan vi inte lämna ut några mer uppgifter i nuläget, säger Öhman.

En ung man kunde gripas vid halv ett-tiden på en annan plats i Leksand. Han är skäligen misstänkt för brottet som rubriceras som ett fullbordat rån. Polisen ser att man har ett bra utredningsläge, men vill inte kommentera om rånaren kom över något byte.

– Just nu håller vi på att säkerställa att utredningen går fullt ut. Det gör vi genom att samla in uppgifter och teknisk bevisning. I övrigt kan jag inte kommentera mer just nu, berättar Öhman.

Det är oklart om det finns fler misstänkta gärningspersoner än den gripne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.