Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisens insatschef Jonas Häll berättar om vad som hänt på platsen. Visa alla (4)
Visa alla (4)

Stor polisinsats vid Migrationsverket i Borlänge – hotfull person omhändertagen

Uppdaterad
Publicerad

En större räddningsinsats pågick under torsdagen i Migrationsverkets lokaler i Borlänge. Det efter larm om att en person hällt någon form av brännbar vätska över sig och hotat att tända på.

Polisen, räddningstjänst och ambulans larmades strax innan lunchtid till Migrationsverkets lokaler med flertalet resurser.

Vid 11.50 kunde polisen bekräfta att en person i lokalerna sa sig ha hällt någon form av brännbar vätska över sig och hotat att tända på.

Polisen arbetade på plats med att säkerställa att inga personer kom in på området och byggnaden utrymdes och polisens förhandlare kom till platsen.

– De är specialutbildade och särskilt skickliga vid sådana här hotfulla situationer, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

”Hann påbörja ett tändningsförsök”

Vid 12.40-tiden kunde räddningstjänsten gå in i byggnaden för att ventilera och strax därefter kunde polisens förhandlare lämna platsen och den hotfulla personen omhändertogs och fördes till sjukhus för vård.

– Räddningstjänsten hjälper till att vädra ur lokalerna. Kvinnan har omhändertagits och är förd från platsen efter en initial undersökning av ambulanspersonal på plats, berättar insatschefen Jonas Häll och fortsätter:

– Trots att hon hann påbörja ett tändningsförsök så fick hon inte brännskador, utan polispersonal var snabbt framme och kunde säkra henne. Men psykiskt mår hon inte bra och är omhändertagen för vidare vård, berättar polisens insatschef Jonas Häll. 

Polisen har inlett en förundersökning om hot mot tjänsteman, eftersom kvinnan försökt att påverka Migrationsverket i deras myndighetsutövning genom att hota personalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s reporter Lisa Linder Lindberg rapporterar från platsen under den pågående insatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer