Hör varför Landsbygdspartiet oberoende bojkottar fullmäktigemötet nästa vecka. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Politiker bojkottar stormötet om vindkraften på Ripfjället

Uppdaterad
Publicerad

Ett av de politiska partierna i Malung-Sälen kommer att bojkotta fullmäktigemötet nästa vecka där den omstridda frågan om vindkraftsplanerna på Ripfjället ska avgöras.

– Vi ska ju inte träffas nu när det är sådana coronarestriktioner, säger Marita Eriksson lokal ordförande för Landsbygdspartiet oberoende.

Partiet har beslutat att inte närvara vid fullmäktigemötet som är tänkt att hållas på måndagen i en idrottshall i Sälen med upp till 50 personer på plats.

De ansvariga för mötet menar att det är viktigt att det här omstridda fullmäktigemötet sker fysiskt och inte digitalt, och de menar att det ändå går att följa alla restriktioner i den rymliga sporthallen.

Folkomröstning om vindkraft på Ripfjället

– Det är inget bråttom alls med den här frågan om veto i vindkraftsfrågan. Det finns gott om tid att ta upp det längre fram, säger Marita Eriksson (LPo).

I klippet berättar Marit mer kring tankarna om varför partiet bojkottar mötet – ”Vi måste föregå med gott exempel”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Folkomröstning om vindkraft på Ripfjället

Mer i ämnet