Pontus Skye slutade på en niondeplats i de individuella VM-tävlingarna. Foto: Stihl timbersports

Pontus Skye slutade på niondeplats – satte nytt rekord

Uppdaterad
Publicerad

VM i timbersports gick av stapeln i helgen. Och i den individuella tävlingen var det 27-årige Pontus Skye från Dala-Husby som fick greppa yxan och tävla för Sverige. Det slutade med en niondeplats och ett nytt rekord.

Tävlingarna avgjordes i brittiska Liverpool och under fredagen genomfördes lagtävlingarna, medan det tävlades individuellt på lördagskvällen. Pontus Skye valdes ut som Sveriges representant och lyckades hugga, såga och kapa sig till en niondeplats.

– Jag gjorde det som jag planerat genom att matcha mina tider från nordiska mästerskapet i juni. Sedan satte jag ett nytt rekord i standing block chop och det kändes riktigt bra. Nu satsar jag på nästa säsong och fortsätta träna stenhårt och komma ännu bättre i form, kommenterar Pontus Skye i ett pressmeddelande.

Kapade förra rekordet med fyra sekunder

Det nya rekordet lyder 17,62 sekunder, vilket betyder att Skye kapade sitt tidigare svenska och nordiska rekord med hela fyra sekunder.

Förstaplatsen, och därmed även världsmästartiteln, lyckades australiensaren Laurence O'Toole kamma hem. Tvåa blev Matthew Cogar, USA, och trea Martin Komarek, Tjeckien.

Totalt sattes det hela 16 nya, personliga, rekord under kvällen och vinnaren Laurence O'Toole satte nya rekord i samtliga grenar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.