Bostadsrättspriserna har ökat marginellt på riksnivå. I Dalarna har de däremot ökat med tio procent. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Prisökning på bostadsrätter – villapriser sjunker något

Publicerad

Priserna på bostadsrätter i Dalarna stiger med nästan tio procent, medan villapriserna sjunker marginellt. Det visar nya siffror över de senaste tre månadernas försäljningar från Svensk mäklarstatistik.

Det senaste kvartalet har priserna på bostadsrätter stigit med 9,5 procent i Dalarna, medan villapriserna sjunkit med 0,3 procent. Sett över den senaste tolvmånaders-perioden har dock villapriserna stigit med 3,7 procent, medan bostadsrättspriserna stigit med 2,7 procent.

– Trots den långsamma starten under våren på grund av den osäkra bostadsmarknaden och en sen vår märker vi nu tydligt ökad aktivitet. Våra mäklare bekräftar att köpare och säljare har allt lättare att mötas i bostadsaffärerna, säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

På riksnivå så har bostadsrätterna under de senaste tre månaderna minskat i pris med 0,6 procent. Villapriserna har ökat med 0,9 procent under samma period.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer