Foto: SVT

Dalarna kan få ambulans i privat regi

Uppdaterad
Publicerad

Den styrande majoriteten i Region Dalarna vill utreda vad det kan innebära att låta privata företag driva ambulansverksamheten. Något oppositionen kritiserade.

Den framtida ekonomin i regionen står i fokus då fullmäktige samlas för ett sista sammanträde innan sommaren, och en av de frågor som debatterades var förslaget om att utreda ifall privata företag ska ta över ambulansverksamheten.

– Jag kallar det inte privatisering. Det är en annan utförare, men det är en offentligt betald ambulansverksamhet. Det finns regioner som har hög kvalitet till betydligt lägre kostnader och det vill vi se över, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M).

Vänsterpartiets oppositionsråd Maja Gilbert Westholm (V) säger till SVT att hon hört från många väljare att de undrar vad majoriteten håller på med, och hon tror att det politiska priset för ett genomförande kan bli högt:

– Jag tror de kommer att backa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna – Privatisering av ambuansen

Mer i ämnet