Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Ambulanspersonalens reaktioner på löneökningarna Foto: SVT

Ambulanssjuksköterskan i Leksand: ”Tacksam för alla pengar men det löser inte problemen”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen klubbade regionen beslutet att höja ambulanspersonalens löner. Men de ambulanssjuksköterskor SVT Dalarna pratat med tror inte att det kommer att lösa bemanningsbristen.

– Vi har en bra bit kvar innan vi är framme vad gäller lön, men jag ser det här som en bra start, säger Alexander Lodin som är ambulanssjuksköterska i Leksand.

Beslutet från Regionstyrelsen innebär att grundutbildade sjuksköterskor som jobbar på ambulansen får 1 000 kronor mer i månaden i grundlön. Sjuksköterskor med specialistutbildning inom ambulanssjukvården får 2 500 kronor mer i månaden.

Ambulansen i Dalarna

Höjer inte ingångslönen

SVT Dalarna har tidigare rapporterat om bemanningsproblemen inom ambulanssjukvården.

Abulanssjuksköterskan Anders Johansson tror att problemen kommer att finnas kvar trots lönepåslaget.

– Ingångslönen ändras inte med det här och då vi har samma arbetsgivare som de på sjukhuset tycker jag vi ska ha samma ingångslön också.

Kollegan Annelie Hansjons Tilja har förståelse för att regionen inte kan lägga ut hur mycket pengar som helst men hoppas också att det kommer komma en rejäl löneökning framöver.

– Det är jätteroligt att jobba på ambulansen och jag hoppas vi får upp lönerna så att man har råd att jobba kvar.

Ambulanspersonalens reaktioner på löneökningarna – se mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ambulansen i Dalarna

Mer i ämnet