Följ med på ett möte mellan ungdomar i Mora och Ghana. Foto: Anders Hansson/SVT

Moraungdomar i utbyte med unga i Ghana – “Jag har lärt mig att barn blir kidnappade”

Uppdaterad
Publicerad

Barntrafficking och kvinnors utsatthet – när ungdomar från Mora videochattar med unga från ett slumområde i Ghana är det tunga ämnen som avhandlas. Ungdomarna ingår i Project Nima, ett utbyte där unga i Sverige och Ghana hjälps åt att utveckla varandra.  

– Vi kallar ungdomarna för ambassadörer, säger Christina Wenngren, som är projektledare, och fortsätter:

– De har kontakt med varandra och det är ett ömsesidigt lärande, sedan går de ut till sina respektive skolor och berättar vidare.

Tunga ämnen i videochatt

SVT Dalarna är med när ungdomar från från Mora kopplar upp sig i en videochatt med sina kompisar i slumområdet Nima i Ghanas huvudstad Accra.

Ämnet för dagen är viktigt men tungt. Det handlar om barntrafficking, människohandel med barn som säljs av sina föräldrar eller kidnappas och säljs i Ghana eller till andra länder – ofta med syftet att användas i prostitution eller som arbetskraft med låg eller ingen lön.

Starta klippet för se hur mötet mellan ungdomarna i projektet går till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.