Räddningschef stängs av efter sjukskrivningar

Uppdaterad
Publicerad

Ludvika riskerade att stå utan Räddningstjänst från fredag morgon. Men en lösning som innebar att räddningschefen stängdes av gör att faran är över.

Brandmännen i Ludvika har en längre tid varit i konflikt med sin chef. Tidigare var det ett stort missnöje vid brandstationen i Fredriksberg.

Den krisen löstes, men på torsdagen visade det sig att tolv brandmän – halva styrkan – inne i Ludvika hade sjukskrivit sig.

Dalarna – räddningstjänsten Ludvika

Om dessa brandmän skulle varit sjukskrivna även på fredagen så skulle det inte att finnas någon utryckningsstyrka i Ludvika från och med klockan åtta på morgonen.

– Blir det så får vi förlita oss på att vi får hjälp från närliggande räddningstjänster, sa kommunalrådet Leif Pettersson (S) till SVT på torsdagskvällen.

De närliggande stationerna som hade berörts är Smedjebacken och Kopparberg.

Men kommunledningen hoppades på att brandmännen skulle komma att återgå i tjänst eftersom man på torsdagen valde att stänga av räddningschefen från sin tjänst.

Anna-Karin Mässing går in som tillförordnad chef och bekräftar för SVT sent på torsdagskvällen att brandmännen kommer gå tillbaka till jobbet i morgon.

– Faran är över och allmänheten kan känna sig trygg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – räddningstjänsten Ludvika

Mer i ämnet