Foto: Räddningstjänsten

Räddningstjänsten: ”Vi håller ut tills mer hjälp kommer”

Uppdaterad
Publicerad

Läget norr om Trängslet i Älvdalen är fortfarande kritiskt och räddningspersonalen har nu fått förstärkning med personal från Jönköping – men mer hjälp behövs.

– Läget är fortfarande kritiskt men oförändrat, säger Emma Jidemyr, kommunikatör vid Mora räddningstjänst.

Under torsdagen har räddningsstyrkan förstärkts med runt 40 personer från räddningstjänsten i Jönköping och Västra Götaland.

Skogsbranden i Trängslet

Ska flyga över målområde

Branden bekämpas från de norra, södra och västra begränsningslinjerna. Det östra är ett målområde för artilleri vilket innebär att det finns odetonerad ammunition i området.

– Det är svårt att komma nära men vi ska åka över med helikopter nu för att få en överblick.

Bättre väderläge

Det finns fortfarande ingen information om de italienska och franska brandflygen kommer komma till Älvdalen, men Emma Jidemyr säger att de förutsätter att Trängsletbranden inte är högst prioriterad.

– Så vi håller ut tills mer hjälp kommer och med tanke på att väderläget ser bättre ut i dag hoppas vi kunna fortsätta hålla begränsningslinjerna, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet