De planerade operationerna i regionen återupptas från och med tisdagen. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Region Dalarna återupptar operationer: ”Kommer rulla i stort som vanligt”

Uppdaterad
Publicerad

Region Dalarna häver det stopp för planerade operationer som har gällt under måndagen. På tisdagen ska planerade operationer kunna genomföras, enligt ett pressmeddelande från Region Dalarna.

Region Dalarna meddelade i fredags att ett stopp för planerade operationer skulle införas på måndagen, efter de leveransproblem av sjukvårdsartiklar som drabbat flera regioner.

I dag har bara akuta och tidskritiska operationer genomförts.

Materielkrisen i Region Dalarna

Hävs på tisdag

På måndagseftermiddagen meddelade dock Region Dalarna att stoppet för planerade operationer hävs från och med i morgon tisdag.

– Vi kommer att be några patienter att skjuta upp sina operationer, men vi har en patientsäker vård, säger Karin Stikå Mjöberg.

Region Dalarna är kvar i det stabsläge som gällt sedan 11 oktober. Nu ses arbetet över för att kunna hantera leveransproblem under en längre tidsperiod.

Hör regiondirektör Karin Stikå Mjöberg berätta om varför man återupptar operationerna i regionen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Materielkrisen i Region Dalarna

Mer i ämnet