Region Dalarna kräver dubbelspår

Uppdaterad
Publicerad

FALUN-BORLÄNGE Det är dags att sluta snacka och istället omedelbart börja bygga dubbelspår för järnvägen mellan Falun och Borlänge. Det kräver Region Dalarna i sitt remissvar till Trafikverket.

Leif Nilsson (S) är ordförande för Region Dalarna och han menar att med de ökande krav på transporter som finns för industrin nu när det talas om att öppna gruvor pånytt, så måste ett dubbelspår till på Dalabanan. Och det är sträckan mellan Falun och Borlänge som måste byggas först. Den är en propp i systemet och mycket av problemen med försenade tåg och godsleveranser skulle kunna undvikas om just den här sträckan byggs ut till dubbelspår.

Vid sitt arbetsutskottsmöte idag beslutade Region Dalarna om hur de ska svara på Trafikverkets remiss. Och även om industrin står i fokus så kommer förstås ett dubbelspår även att öka framkomligheten för persontågen som ofta drar på sig förseningar just på den här sträckan mellan Dalarnas två största städer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalabanan

Mer i ämnet