Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det gäller att vara uppmärksam på signaler” – se vad HR-direktören säger om läget för personalen efter de intensiva pandemiåren. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Region Dalarnas HR-direktör om de intensiva coronaåren: ”Investerar tid och pengar för att ta reda på hur personalen mår”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Region Dalarnas HR-direktör ser regionen än så länge inga ökningar när det gäller sjukskrivningar bland sjukvårdspersonal efter de mest intensiva pandemiåren. Men de följer läget noggrant och har startat en undersökning av arbetsmiljön.

– Det har varit väldigt ansträngt under pandemin och nu är det viktigt att vi lyfter blicken och tittar på hur vi kan fånga upp effekterna efter pandemin, säger HR-direktören Magnus Darke.

Region Dalarna har inlett undersökning för att ta reda på hur personalen mår efter pandemin, bland annat med hjälp av djupintervjuer och olika arbetsgrupper. Enligt Magnus Darke är det ungefär 2000 personer som påverkats av att arbeta i covidvården.

– Lika viktigt som att vi sätter in åtgärder är att vi sätter in rätt åtgärder.

”Statistiken ligger lite efter”

SVT Dalarna har tidigare rapporterat om IVA-personal som säger upp sig för att de inte orkar längre efter pandemin och om sjuksköterskan Andreas Thelander som sjukskrivits på grund av stress. Men än så länge märks ingen ökning av sjukskrivningar eller personalomsättning enligt HR-direktören.

– Men vi vet också att vi alltid ligger en bit efter när det gäller statistik, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet