Bra väder, nya tävlingsformat som drog mycket bublik ligger bakom det bästa resultatet skidskpelen haft hittills. Foto: Sofie Lind/SVT

Rekordresultat för Skidspelen: Nästan tre miljoner i vinst

Uppdaterad
Publicerad

Efter två tuffa år med bland annat snöbrist och pandemi kan Skidspelen nu presentera sitt bästa resultat hittills. Totalt har världscupbolaget gjort ett finansiellt resultat på 2,7 miljoner kronor i vinst.

Anledningen till rekordresultatet beror enligt företagets VD, Ulrika Back Eriksson, på framgångsrika dagar under världscuptävlingarna i längdskidåkning som hölls på Lugnet i Falun i mars i år. Dagarna bjöd på bra väder, nya tävlingsformat, goda snöförhållanden och kunde dessutom genomföras framför publik.

”Ett starkt resultat är inte bara viktigt för Skidspelen, utan visar även resten av skidåkningsvärlden att vi har en stark och stabil arrangörsorganisation i Falun, vilket är viktigt inför beslutet av ett nytt Skid-VM 2027”, säger Svenska Skidspelens styrelseordföranden Ola Strömberg i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.