Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”I år har det gått fantastiskt” – Arrangören Morgan Bergvall om årets Ski & rock-festival i Sälen. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Rekordstort intresse för rockfestivalen i Sälen – ”Det känns hur bra som helst”

Uppdaterad
Publicerad

Det är rekordstort intresse för helgens rockfestival i Sälen. Trots att skidliftarna är stängda och trots att andra festivaler drabbats av publiksvek och konkurs.

– Vi försöker vara en liten intim festival, säger arrangören Morgan Bergvall.

Biljettförsäljningen till ski- och rockfestivalen vid Högfjällshotellet som är årets första svenska utomhusfestival med artister som Veronica Maggio och Bolaget, har redan i förväg slagit alla tidigare rekord. Det är tvärtemot trenden bland många festivaler i landet som på senare år tappat publik eller gått i konkurs.

– Jag tror att många andra arrangörer försöker växa och bli större än de klarar av. De drar på sig för mycket kostnader, säger Morgan Bergvall.

Inget ski, bara rock

Men trots festivalens namn så går det inte i år att åka alpint i slalombacken intill.

Skistar som driver skidanläggningen vid Högfjället, har valt att stänga de liftarna för säsongen. Endast skidliftarna vid Lindvallen är öppna.

– Väldigt tråkigt, men vi hoppas att det öppnas här till nästa år igen, säger Morgan Bergvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.