Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu rivs Vilmer och Elias skola i Sundborn. Hinner aldrig börja i den nya: ”Det är lite tråkigt, men vi får hälsa på” Foto: Anders Hansson/SVT

Nu rivs Vilmer och Elias skola i Sundborn – ny toppmodern skola klar om två år

Uppdaterad
Publicerad

I Sundborn pågår rivningen av den gamla skolan som ska ge plats för en ny toppmodern skola och förskola. En skola som Falu kommun beskriver som en av landets mest moderna. Om två år ska den nya skolan stå klar.

Under tiden bedrivs undervisningen i tillfälligt uppbyggda lokaler.

– Det skulle kunna vara en vanlig skola, den är mycket fräschare än den gamla skolan, säger fjärdeklassaren Vilmer Winell om den tillfälliga barackliknande skolan som är uppbyggd av moduler.

Den gamla skolan var sliten och toaletterna var allt annat än inbjudande, menar eleverna vi pratar med. Det fanns även betydande problem med ventilationen.

Modernaste skolan i landet

Rivningen av den gamla, och bygget av den nya skolan kostar 195 miljoner kronor. Då ingår både förskola och idrottshall, samt skollokaler för klasserna 1 till 6.

I klippet: Eleverna tycker till om förändringen: ”Det låter ganska mycket när de river.”

Foto: Patrik Boberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.