Livsmedelsinspektören Christoffer Knapp berättar om vad han möter på inspektioner i coronatider. Foto: SVT

Så följer lokala restaurangerna Folkhälsomyndighetens riktlinjer

Uppdaterad
Publicerad

Stängda barer, färre stolar och en meters avstånd mellan gästerna. Så ser det ut just nu på flera av länets restauranger där restaurangägarna har ett stort ansvar att se till att förhindra en fortsatt smittspridning av covid-19.

Just nu pågår inspektioner på många restauranger och nattklubbar i länets kommuner. I helgen genomfördes inspektioner på ett flertalet restauranger i Falun efter att flertalet klagomål om trängsel på uteservering och i matkön inkommit till kommunen.

Rättvik har nyligen också genomfört inspektioner och där har det ännu inte framkommit några klagomål. Livsmedelsinspektören Christoffer Knapp genomförde kontrollerna och säger att  kommunens restauranger har följt Folkhälsomyndighetens föreskrifter bra.

Coronaviruset i Dalarna

– Min bild är att de tagit föreskrifterna på största allvar. De har möblerat om att det finns mer luft mellan borden och de har märkt ut skyltar och sett till att de hittat ett kösystem som fungerar, säger han.

I klippet berättar livsmedelsinspektören Christoffer Knapp mer om vad han möter under inspektionerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet