Urval från chatten om hygienrutiner. Foto: Svt

Så följs hygienrutinerna på gymmet

Uppdaterad
Publicerad

Många människor delade med sig av sina gymupplevelser i chatten om hur hygienrutinerna ser ut där de tränar. Vissa väljer att träna hemma för att inte smittas av covid-19, andra uppger att pumpflaskorna är fyllda med vatten, soptunnorna överfulla med skräp och att folk inte torkar av utrustningen efter användning.

Flera personer skriver att städningen är dålig och hygienrutinerna inte följs på deras gym.

Det är fruktansvärt dåligt. Det står att de städar extra gånger. Det syns inte. Pumpflaskorna som vi som tränar ska använda är det bara vatten i. Det är inte många som torkar av efter sig, det är en handfull personer.”, skriver en anonym person.

Andra väljer att helt och hållet att avstå från att besöka gymmet och har gått över till att träna hemma. Att springa i skogen verkar vara något som flera väljer att göra istället.

Jag tränar hemma och här är det riktigt äckligt ibland, nån som glömt att spola i toan när dom bajsat, duschen ser för jävlig ut och gamla kläder ligger slängda överallt, ingen som håller rent, så inget vidare alltså”, berättar Mickey.

Det är även en mängd människor som är nöjda över städpersonalens och gymbesökarnas ansträngningar för att hålla det rent och hygieniskt. 

Mitt gym är öppet, de ställer ut sprayflaskor och sprit. Man håller avståndet och gör innan man använder maskiner rek att inte duscha där. Lite trångt vissa tider men kör man på morgonen så är det lugnt”, berättar Tomas.

En person påpekar också att träning styrker immunförsvaret och kan öka chanserna att klara av sjukdomen om man blir smittad.

Genom att träna och ha riktigt bra kondition/syreupptagningsförmåga samt mycket muskler tänker jag att jag stärker immunförsvaret och både minskar risken för att bli svårt sjuk samt om jag ändå blir det öka chanserna att klara av sjukdomen. Förstår mig inte på den som låter bli att träna!!”, skriver Linda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.