Foto: Falu kommun

Så lät det i fullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagens möte i kommunfullmäktige i Falun tog Mikael Rosén (M) upp hanteringen av upphandlingar inom kommunen och kritiserade utan att nämna några namn en av kommunens chefer. Det är en av de händelser som Inger Klangebo anger som exempel på hur hon särbehandlats av Rosén. Susanne Norberg (S) reagerade på Mikael Roséns uttalande.

TV: Hör vad politikerna sa i talarstolen

Inger Klangebo (S) gick på torsdagen ut med ett pressmeddelande där hon beskriver hur hon mobbats och kränkts av Mikael Rosén, som inte tycker att det finns någon grund för anklagelserna. En av händelserna som Klangebo refererar till är torsdagens möte i kommunfullmäktige. Inger Klangebo skriver följande i sitt pressmeddelande:

”...han tror att jag fått pengar utbetalda direkt till mig från konsulten som utreddes och idag inför ett fullsatt kommunfullmäktige hänvisar till granskningen och en ”viss chef” att det inte går rätt till när det gäller upphandlingar inom kommunen.”

”Vi behöver få ordning på upphandlingarna”

Så här sade Mikael Rosén i fullmäktige:

– Vi behöver få ordning på upphandlingarna. Vi har fått ett upphandlingscenter men vi vet också att vi ständigt råkar ut för olika typer av bekymmer i våra upphandlingar. Det var ju inte så länge sen som en av kommunens chefer figurerade i en utredning, vi har haft ett antal upphandlingar på den tekniska sidan som inte varit särskilt bra, sade Mikael Rosén.

Susanne Norberg (S) kommenterade Roséns uttalande när hon gick upp i talarstolen så här:

– Mikael, för mig är inte ett gott ledarskap att stå här i fullmäktige i talarstolen och kritisera tjänstemän, för mig är det ett dåligt ledarskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.