Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I höstas fick Falu lasarett svidande kritik från Inspektionen för vård och omsorg. Nu svarar sjukvårdsdirektören Åsa Dedering på kritiken. Foto: SVT

Arbete med bristande patientsäkerhet på Falu lasarett pågår – men effekten dröjer

Uppdaterad
Publicerad

För få vårdplatser och bristande patientsäkerhet. I höstas fick Falu lasarett svidande kritik från Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Åtgärder vidtogs. Men nu konstaterar regionledningen att det dröjer innan åtgärderna visar någon effekt. 

Arbetet att förbättra patientsäkerheten och antalet vårdplatser vid Falu lasarett pågår och regionen ser se en bättre samordning och samverkan kring vårdplatsläget.

I ett svar till IVO skriver regionen också att fler sjuksköterskor och kompetenshöjande insatser är långsiktiga insatser, som det dröjer innan man ser effekterna av.

Region Dalarna

Regionen svarar på kritiken

– Vi har sedan lång tid tillbaka flera rekryteringsåtgärder och vi arbetar också med arbetsmiljön, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Åsa Dedering till SVT Nyheter Dalarna.

Ett av de stora problemen är bristen på sjuksköterskor. Överst på listan av regionens beslutade åtgärder står en ny arbetstidsmodell som ska ge mer tid för återhämtning för sjuksköterskor. 

I klippet ovan kan du höra mer om regionens planer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet