Så tänker skidanläggningarna inför säsongen mitt under coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att bli en annorlunda säsong för skidanläggningarna. Även om deras främsta produkt är en utomhusaktivitet så är det mycket att tänka på inför en säsong som kommer att äga rum mitt i en pandemi.

Det pågår en planering utöver det vanliga hos skidanläggningarna inför säsongen 20/21. Förutom det vanliga pusslet som ska läggas den här tiden på året behöver man i år anpassa verksamheten efter en pandemi, med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, branchorganisationens rekommendationer och med ett läge som plötsligt kan ändras från en dag till en annan.

– Det kommer ju att bli mindre inomhusaktiviteter och vi får fokusera på att leverera utförsåkning, säger Per Kempe som är vd vid skidanläggningen i Bjursås utanför Falun.

I klippet berättar Per Kempe  om hur man tänker i branschen med generösare bokningsregler, hur han ser på säsongen och hur man måste tänka i rekryteringen av personal det här året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet