Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Har du också problem med packningen inför semesterresan? Här får du fem tips på förvaring i bilen som underlättar för familjen. Foto: SVT

Lista: Så undviker du kaos under bilresan med familjen

Publicerad

Hur gör man egentligen för att få en bekväm och säker bilresa med barnen? Ordningskonsulten Caroline Tamm tipsar om smart förvaring för att undvika kaos.

– Med ordning och reda i bilen så är allt mycket lättare, säger hon.

Det vanligaste misstaget är att packa för mycket. Ett sätt att undvika den fallgropen är att planera packningen och resan ordentligt innan avfärd. På så vis undviker man även att den fullproppade bilen blir en säkerhetsrisk.

– Hur länge är ni borta, finns det tvättmöjligheter? Skala ned och ta bara med det viktigaste, säger Caroline Tamm.

Packa utifrån resan

Caroline tipsar om att fundera igenom vad du behöver under resans gång och vad behöver du när ni kommer fram. Därefter packar man med detta i åtanke.

– I bakluckan vill man ha saker man behöver längst ut och de tunga sakerna som man inte behöver längst in och längst ner. Både för att göra det säkert och praktiskt, säger Tamm.

I klippet ovan delar Caroline med sig om sina bästa förvaringsknep i bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.