Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Så vet du om företaget är seriöst. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Så vet du om skönhetskliniken är seriös

Uppdaterad
Publicerad

Skönhetskliniker som utför injektionsbehandlingar ska vara registrerade hos Ivo och man måste dessutom vara legitimerad – det är det lag på. Men hur vet man som kund att företaget är seriöst? Och vad kan man tänka på inför sitt besök?

Nena Drustinac som är sjuksköterska och driver en skönhetsklinik i Falun, kommer med tre tips på hur man vet att företaget eller behandlaren som utför en injektionsbehandling är seriös. Ett tips är att kolla upp om den som ska genomföra behandlingen har legitimation.

I klippet ovan: Hör sjuksköterskans tips.

Då är det riskabelt för kunden

Estetiska injektionsrådets pressperson Ulf Samuelsson, menar att även kunden har ett ansvar.

– Det är viktigt att man som kund tar reda på så mycket man kan innan. Ser det ut att vara för bra för att vara sant med en väldigt billig behandling så ska man dra öronen åt sig, för då kanske inte kliniken betalat försäkringarna, och kanske inte anmält sig till Ivo eller är med i skattesystemet. Då lever man som kund betydligt mer riskabelt, säger han till SVT Dalarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör plastikkirurgen svara på tre frågor om oregistrerade skönhetskliniker och vad det kan få för konsekvenser. Foto: Estetiska injektionsrådet, TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.