Efter flera inställda flyg till Sälens flygplats, se klippet när det första internationella planet landar under måndagen. Foto: Patrik Qvicker, SVT

Här landar säsongens enda internationella flyg i Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens enda internationella flight kom på måndagen till den nya flygplatsen i Sälen. På grund av coronaläget har nästan 400 flighter ställts in och totalt kommer endast 14 flyg till och från Sälenfjällen under vintern.

– Det är klart att det känns tråkigt men givet läget får man acceptera det, säger Gunnar Lenman vd för Scandinavian mountains airport.

Gränspolisen var på plats på förmiddagen för särskilda kontroller att alla de 59 passagerarna hade ett negativt coronatest vid ankomsten till Sälen. Planet kom från Luxemburg som oväntat blir säsongens enda internationella besök på den nya flygplatsen i Sälenfjällen. Planet återvänder på fredag.

Det var främst tänkt att resande skulle komma från Storbritannien eller Danmark under säsongen men därfrån har all trafik stoppats på grund av rädslan för det muterade brittiska coronaviruset. Nu blir det endast några få inrikesresor förutom den enda till och från Luxemburg därifrån inresor är tillåtna.

– Det här är en långsiktig satsning. Vi tar nya tag. Det var i alla fall kul att det här planet kunde komma från Luxemburg, säger Gunnar Lenman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet